Henriette Lien | Linsesuppe - Henriette Lien
linse3

Linsesuppe

Det finnes mange forskjellige linsesupper. Denne spiste jeg i Thailand da jeg var der i februar så oppskriften er litt på slumpen. Den er veldig lett å lage, litt spicy og mettende selv om det ikke er kjøtt i.

Her er det du trenger til ca 2 posj;

3 ss olivenolje

1 stor løk hakked

3 fedd hvitløk finhaked

1 ss tomatpure

1 ts knust karve

1/4 ts himalayasalt

1/4 ts sort pepper

en dæsj cayenne

ca 1 dl kyllingbuljong

2,3 dl røde linser

1 stor gulrot i biter

juice av 1/2 sitron

linse2

Varm oljen i en gryte. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er blank, ca 4 min.

Bland i tomatpureen, karve, salt,  pepper og cayenne og stek ca 2 min.

Tilsett buljongen, linser og gulrot, varmes til det småkoker. Legg lokk på halve gryten og skru ned varmen. La det småkoke i ca 25 min eller til linsene er myke. Vil du ha en mer kremet suppe tar du halvparten av suppen over i en blender og kjører myk før den helles tilbake i suppen. Varm gjerne opp igjen, bland inn sitronsaft og evt strø med litt chilipulver.

:-) H

Stikkord